Zoeken


Komende activiteiten

5mei
6mei
10mei
10-05-2018
VJ-comp. inhaaldag
11mei
12mei

Zoeken


Deelname jeugdcompetitie

 

Algemeen
Als je lid bent bij Ad Astra kun je meespelen met de competitie. Er is een voorjaars- en een najaarscompetitie. De voorjaarscompetititie loopt van april t/m begin juni en de najaarscompetitie van september t/m oktober. De competitie heeft zes of zeven speeldagen. De inschrijving voor de competitie is circa vier maanden voor de start. Dit wordt aangekondigd door een email van de JC. Hierin staan ook de speeldata genoemd. Competitie wordt gespeeld op zaterdag/zondag. Er wordt gespeeld op alle niveaus en voor alle leeftijden. Daardoor is de competitie toegankelijk voor alle kinderen die met groene of gele ballen spelen. Jongere kinderen spelen automatisch wedstrijden mee in de World Tour. Zie de pagina’s over Tenniskids voor meer informatie.

Speeldag begeleiding
Van ouders wordt verwacht dat ze per toerbuurt bij thuiswedstrijddag van het team speeldagbegeleider zijn. De speeldagbegeleider dient een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn om de tegenstanders te ontvangen, de ballen uit te delen, het baanschema te bewaken, op te treden in voorkomende gevallen en de wedstrijdformulieren te verzamelen. Voor de speeldagbegeleiding wordt voor aanvang van de competitie een indeling gemaakt. Voor de speeldagbegeleiders komt een aparte informatiebijeenkomst.

Informatiebijeenkomst
De teamindeling voor de competitie wordt per mail rondgestuurd. Hierop staat ook aangegeven wie de teamcaptain is. In de week voor de start van de competitie organiseren we een informatiebijeenkomst. Hierop worden de competitiemappen uitgedeeld, krijg je een toelichting hoe je competitie speelt en kun je de indeling maken voor het rijden/begeleiden en trakteren. Voor de informatiebijeenkomst krijg je een aparte uitnodigingsmail. Mocht je deze twee weken voor aanvang van de competitie nog niet hebben ontvangen, neem dan contact op met je teamcaptain.

Spelen bij seniorencompetitie op zondag
Jeugdleden die hiervoor in aanmerking komen zullen benaderd worden door de Jeugdcommissie.
Voor vragen over dit onderwerp kun je contact opnemen met de Jeugdcommissie.

tennis kind

 

 

Site-overzicht