loading...

Jeugd-evenementen

Jeugd evenementen
Jeugd evenementen

Ieder jaar staan er weer veel leuke, sportieve en bovenal gezellige activiteiten op het programma, zoals bijvoorbeeld:

  • Clubkampioenschappen groen en geel;
  • Ouder-Kindtoernooi;
  • Regenboogtoernooi;
  • Oliebollentoernooi.

Meer informatie hierover vind je in het overzicht hiernaast.

Naast al dit leuks hebben wij ook nog:

  • Vrijspelen.
    Een van de leuke dingen van tennissen is dat je zo vaak kunt spelen als je maar wilt en wanneer je maar wilt. Dat is niet alleen hartstikke leuk: Het is ook de manier om beter te leren tennissen. Oefening baart immers kunst.
  • Als extra is er nog een speciale regeling, dat je na afloop van de GJK gedurende een bepaalde periode met jeugdleden van de andere Goudse tennisverenigingen kan spelen (GJK introductie).
  • Daarnaast is er een samenwerking met de verenigingen uit Reeuwijk en Bodegraven dat alle jeugdleden gratis bij elkaar op het park kunnen spelen. Dus met je vrienden uit Reeuwijk en Bodegraven kun je onbeperkt spelen en in de toekomst misschien ook wel trainen!

Wil je meedoen?
Voor een aantal evenementen is het nodig je in te schrijven. Dit kan via de website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Hopelijk tot ziens bij een van deze activiteiten.

tennis kind

Open toernooien
Open toernooien

Wat is een open toernooi?

Het hele jaar door organiseert de jeugdcommissie van Ad Astra een heleboel ternooien en evenementen. Als je een aardig balletje kunt slaan, kun je ook meedoen aan toernooien op andere verenigingen. Deze toernooien, georganiseerd in samenwerking met de K.N.L.T.B., worden “open” toernooien genoemd. Het leuke hiervan is dat je op een onbekend park speelt en vaak tegen spelers tegen wie je nog niet eerder gespeeld hebt. Bovendien kun je alles wat je geleerd hebt op de trainingen en in het vrijspelen gebruiken in een echte wedstrijd. Vaak worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd, zodat je je niet hoeft te vervelen als het op de baan even niet wil lukken.
Er zijn twee soorten open toernooien: Open jeugd- en open (senior-)toernooien. Aan de eerste mogen alleen junioren meedoen en de indeling wordt gemaakt naar leeftijd. Aan de laatste mogen zowel junioren als senioren meedoen: De indeling wordt gemaakt naar speelsterkte. (Soms is er een minimumleeftijd.) Wanneer een junior toe is aan het spelen van open (senior-)toernooien verschilt per speler. Als je twijfelt, kun je dit uiteraard aan je trainer of aan iemand van de Jeugdcommissie vragen.

Waar en wanneer?

Er zijn het hele jaar door overal in Nederland open toernooien. 
Er wordt onderscheid gemaakt tussen open en K-toernooien. Dit zijn ook open toernooien, maar daar zijn punten te verdienen voor de jeugdranglijst. De deelnemers zijn hier dan ook meestal sterker dan bij de gewone open jeugdtoernooien. Dit laatste geldt ook voor de regionale en districtskampioenschappen. Vaak wordt een K-toernooi met een gewoon open jeugdtoernooi gecombineerd.
Kijk voor de toernooien op www.toernooi.nl.
Wil je weten of een toernooi iets voor je is? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag het een van de Jeugdcommissieleden.

Inschrijven

Als je mee wilt doen aan een open toernooi, moet je een inschrijfkaart invullen en opsturen. (Sommige toernooien werken ook via internet.) De kaarten van de meeste toernooien in de buurt van Gouda liggen in het clubhuis: In de jeugdhoek of in de kaartenmolen. Hier vind je ook posters met meer informatie: Inschrijfgeld, telefoonnummer contactpersoon (handig als de kaarten op zijn), sluiting inschrijving, lokatie van het park, etc.. Op de inschrijfkaart wordt altijd een bondsnummer gevraagd: Deze kun je vinden op je pasje. Als je de kaart ingevuld en ingestuurd hebt, krijg je vanzelf bericht van de organisatie wanneer je je eerste wedstrijd moet spelen. (Vergeet je pasje niet; de organisatie zorgt voor de ballen.) Verlies je je eerste wedstrijd? Geen probleem: Bij jeugdtoernooien is het vrijwel altijd zo dat je minimaal twee wedstrijden speelt, omdat de eerste ronde in een poulevorm gespeeld wordt, of omdat er een troostronde is

Tot slot

Niet alleen zijn er op de toernooien vaak prijsjes te winnen; je resultaten tellen ook mee voor je speelsterkte (Deze vind je op je pasje.) en kun je terugvinden bij je eigen spelersprofiel op de website van de K.N.L.T.B.. Wij zijn echter ook benieuwd naar de ervaringen van de junioren van Ad Astra. Heb je meegedaan aan een toernooi? Schrijf dan een e-mail met je ervaringen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of doe een briefje in de jeugdbus.

 

Debutanten toernooi
Debutanten toernooi

Eens per seizoen kunnen alle jeugdleden die maximaal twee of soms drie jaar lid zijn mee doen aan het debutantentoernooi.
Tijdens dit laagdrempelige evenement worden de eerste wedstrijdjes gespeeld. Het doel is kennismaken met wedstrijdjes, wedstrijdjes spelen en gezelligheid. Vaak blijkt dat de jeugdleden al meer kunnen dan ze hadden verwacht. Iedereen is goed genoeg om mee te doen!

Let op de aankondigingen in het clubhuis en op de website om je aan te melden.

 

Ouder/kind-toernooi
Ouder/kind-toernooi

Ieder jaar wordt er weer reikhalzend uitgekeken naar één van de leukste activiteiten op Ad Astra: het OUDER / KIND-TOERNOOI.

Voor het ouder/kind-toernooi kun je je opgeven op de inschrijfposter in het clubhuis. Mocht het nou zo zijn dat je ouders niet kunnen of willen tennissen dan mag je ook een oma, opa, oom, tante, buurman, buurvrouw vragen. De ‘ouder’ hoeft geen lid te zijn van Ad Astra. Als je niemand kunt vinden die mee wil doen, schrijf dat dan op de inschrijfposter of zeg het tegen iemand van de Jeugdcommissie. Er wordt dan voor een namaak-ouder gezorgd.

De ochtend begint om 10.00 uur en zal om ongeveer 14.00 uur afgelopen zijn. Er wordt gespeeld volgens het systeem van de racket-middag dus je komt regelmatig aan de beurt.


Wij hopen net als voorgaande jaren op een grote opkomst !

 

Regenboogevent
Regenboogevent

Als afsluiting van het buitenseizoen zullen kinderen van alle leeftijden en speelniveau (rood, oranje, groen en geel) in verschillende teams de strijd tegen elkaar aan gaan. de teams zullen bestaan uit jeugdleden van alle kleuren door elkaar (de regenboog). Op ludieke wijze zullen leuke spelletjes en serieuze wedstrijden uiteindelijk bepalen welk team de pot met goud onder aan de regenboog zal winnen.

De opdracht voor de oudste junioren is om een team samen te stellen, met jeugdleden van alle leeftijden en niveaus. Gezelligheid staat voorop!

Let op de aankondigingen in het clubhuis en op de website om je aan te melden.