Inleiding.

 1. Van oorsprong wordt een website geopend met een browser, waarna de informatie van de website gelezen kan worden.
  Zo is ook de website van Ad Astra opgezet met min of meer vaste onderwerpen op te zoeken via de navigatiekolom aan de linkerkant. Meer actuele onderwerpen op de homepage met, indien van toepassing, doorlinken naar andere pagina’s.
 2. De laatste jaren zijn er wel nieuwe vormen van communicatie beschikbaar gekomen door o.a. de mobiele telefoon met de optie van internetdiensten.
  Voor als nog is door Ad Astra niet gekozen voor een speciale website voor mobiele telefoons vanwege de enorme toename van de grootte van de website, maar voor een speciale template, die speciaal voor mobiele telefoons is ontworpen.

Ontwikkelingen.

 1. De wijze van aanbieden van informatie is aan verandering onderhevig. Zo was in eerste instantie alleen het aanbieden van informatie op een website mogelijk, waarbij de aanbieder van de website moest afwachten of de website gevonden en vervolgens gelezen werd. Zoekmachines brachten hier verbetering in.
  Ook de website van Ad Astra is geschikt gemaakt om op trefwoorden te worden gevonden door zoekmachines.
 2. Vele bezoekers zijn vaak geïnteresseerd in meerdere websites.
 3. Door het toenemen van de omvang van websites wordt het voor de bezoeker ondoenlijk iedere keer de gehele website te doorzoeken op wijzigingen. Dit is de reden, waarom op websites RSS-feeds worden geactiveerd.
  De website van Ad Astra heeft RSS-feed RSS 2.0.
 4. Voor een toelichting op wat een RSS-feed is, klik hier.
Veelgebruikt webfeed-icoon rss-logo

Huidige stand van zaken.

Momenteel, kan informatie of wijziging van de informatie van de website op een veel directere manier aan de lezers worden aangeboden met RSS-feeds en feedreaders.

Met de huidige website van Ad Astra behoort ook het gebruik van een feedreader tot de mogelijkheden. U kunt een feedreader-programma gebruiken op uw computer en/of een APP laden op uw mobiele telefoon, waarmee u RSS-feeds kunt lezen. Van de Ad Astra website ontvangt u de titels van de onderwerpen, die op de homepage staan vermeld. Vervolgens kunt u dan doorklikken naar de volledige tekst van de website. Als u vervolgens binnen het feedreaderprogramma of de APP kiest voor alleen de nieuwe RSS-feeds, dan krijgt u alleen de wijzigingen te zien.


Samenvattend.

U kunt langs verschillende wegen informatie van de vereniging ontvangen, waarbij u verschillende mogelijkheden worden geboden zo actueel als mogelijk geïnformeerd te zijn op zowel uw computer als uw mobiele telefoon.