Eind maart gaat het tennisseizoen weer beginnen. Op zaterdag 31 maart kunnen de pasjes afgehaald worden tussen 10:00 en 13:00 uur.
Graag geeft het bestuur weer enige informatie over een aantal onderwerpen die bij onze vereniging actueel zijn.

Openingstoernooi maandag 2 april
Met het nieuwe tennisseizoen voor de deur, spiksplinternieuwe ledverlichting rondom ons park én een prachtige vaste luifel aan ons clubhuis … hebben we iets te vieren bij Ad Astra!!
Dat doen we maandag 2 april met ons jaarlijkse openingswedstrijd voor alle senior leden.
Noteer alvast op 2 april in de agenda: Tennissen, borrelen, meet & greet op Ad Astra van 15.00 – 18.00 uur! Natuurlijk zorgen wij ook voor leuke prijzen. Meer info … hou de website in de gaten! Leuk, wij hebben er zin in!
Tot 2 april allemaal! Wij kijken uit naar de start van een sportief en super gezellig nieuw tennisseizoen! Dresscode: Paasbest!

Luifel
Voor de aanvang van het seizoen zullen de zonneschermen vervangen zijn door een luifel. Een van de zonneschermen is vorig jaar door een stormachtige wind kapot gegaan. Gezien de leeftijd van de overige drie schermen hebben we besloten deze ook te verwijderen. Het aanbrengen van een luifel is wel duurder, maar het geeft meer uitstraling en zal het vertoeven op het terras aangenamer maken.

Nieuw Afhangbord
Er is door de KNLTB een nieuw Afhangbord ontwikkeld, dat rechtstreeks is gekoppeld aan het ledenbestand in het software pakket van KNLTB.Club. De ledenpassen zijn ook nu weer nodig om te kunnen afhangen. Het scherm is groter geworden en het nieuwe systeem schijnt zeer gebruikersvriendelijk te zijn.

Rookvrij park
Door de hartstichting en het KWF kankerbestrijdingsfonds wordt er geijverd om sportparken rookvrij te maken. Het bestuur heeft besloten daar een aanvang mee te maken. Om onze jeugd zo min mogelijk in de verleiding te brengen om te beginnen met roken willen we het park gedurende de dag rookvrij maken tot in ieder geval 19:00 uur. Wij hopen dat een ieder daar aan mee zal werken.

106 afbeelding onze sportvereniging is op weg naar rookvrij 2

LED verlichting
Onze verlichting heeft de laatste jaren meer last gehad van storingen. Aangezien de overheid ook dit jaar weer 30% subsidie geeft op investeringen die energie besparen, hebben we besloten om over te stappen op LED verlichting.
Op 2 januari is er een verzoek tot subsidie gericht aan Rijksdienst voor ondernemend Nederland om onze huidige verlichting te vervangen door LED verlichting. De subsidie is inmiddels verleend en de ALV heeft toestemming gegeven dat we onze verlichting kunnen gaan vervangen. Voordelen zijn een besparing op ons stroomverbruik van ongeveer 6400 Kwh, lagere onderhoudskosten en meer op de banen gerichte verlichting. Tevens kunnen deze lampen op ieder moment aan- en uitgeschakeld worden.

Nieuwe vaatwasser
Er is een vaatwasser geïnstalleerd die in zeer korte tijd de afwas kan doen. Voordeel is, dat al ons servies geregeld met een hoge temperatuur schoongemaakt kan worden. Tevens gaan we echte kopjes gebruiken en daarmee ons plastic afval verminderen.

Website
Onze website is geheel openbaar gemaakt. Dit betekent dat leden en andere geïnteresseerden geen inlogcode meer hoeven te gebruiken om op onze website naar informatie te zoeken.

Nieuw lidmaatschap
Om het vertrek van met name jeugdspelers te verminderen en deze te behouden voor de vereniging hebben we een lidmaatschap ingevoerd voor personen die van twee tennisverenigingen lid willen zijn of worden. Iemand die bij een andere tennisvereniging lid is en wil blijven, kan voor 40 euro per jaar ook bij ons lid worden. Ook kunnen onze leden die bij een andere vereniging lid willen worden voor 40 euro bij ons lid blijven.
Voorwaarde is dat men een volledig zomerabonnement heeft bij de andere vereniging en dat men bij een van beide verenigingen aan de KNLTB competitie deelneemt.
Deze regeling kan interessant zijn om toch nog regelmatig met familieleden of Ad Astra vrienden te kunnen blijven tennissen op ons park en op deze manier bij de vereniging betrokken te blijven.

Horecavergunning
Voor onze vereniging is het van belang 1 of meerdere leden met een horecavergunning te hebben, die op onze vergunning vermeld moeten staan. Graag zouden we willen vernemen of er leden zijn die zo’n vergunning bezitten en die onze vereniging daarmee willen helpen.
Gaarne opgeven via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Clubkampioenschappen
Graag willen we een oproep doen aan leden om mee te helpen met het organiseren van de clubkampioenschappen voor de senioren. Helaas gaat het groepje leden, dat dit nu enige jaren gedaan heeft daar om uiteen lopende redenen mee stoppen. Als er geen vervang(st)ers voor komen, zullen er geen clubkampioenschappen meer kunnen plaatsvinden. Dus een DRINGENDE OPROEP aan onze leden om je aan te melden. Dat kan via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Taken voor ouders van onze jeugd
De Jeugdcommissie heeft een tekort aan leden om alle competitieactiviteiten goed te kunnen organiseren. Daarom is er besloten om ouders een verplichte taak toe te bedelen zoals dat bij andere sporten als voetbal en hockey ook gebeurd. Het meest urgent is de hulp bij de teams die meedoen aan de gele competitie. Zodra de competitieschema’s er zijn, zal er een ouder aangewezen worden om als gastheer/vrouw op te treden gedurende een dagdeel dat hun kind op ons park speelt. Ook wordt er van een ouder verwacht dat die een team brengt naar de vereniging als er uit gespeeld wordt en dat hij/zij als teambegeleider optreedt.

Spaaractie voor verenigingen van de Jumbo supermarkten
Jumbo heeft van 7 februari tot en met 27 maart een actie waarbij klanten punten kunnen doneren voor hun vereniging. Ad Astra doet daar ook aan mee. De Jumbo supermarktwinkels aan de Sportlaan en in het Winkelcentrum Bloemendaal gaan samen 10.000 euro verdelen onder de deelnemende verenigingen naar rato van het aantal ingeleverde punten. Dit is een mooie kans voor extra inkomsten voor onze vereniging. Winkelt u bij Jumbo doneer dan uw punten in de display in de winkel.

Privacy en delen van data door de KNLTB
De KNLTB wil graag meerwaarde voor jouw lidmaatschap creëren door jouw tennis-gerelateerde en andere mooie aanbiedingen te kunnen doen. Daarnaast wil de kNLTB extra inkomsten genereren waarmee we de tennissport voor jou en voor jouw vereniging op lange termijn betaalbaar gehouden kan worden. Daarom is in de Ledenraadvergadering in december 2017 toestemming verkregen voor het verstrekken van jouw gegevens aan onze partners. Uiteraard houdt de KNLTB zich in dit kader aan alle geldende wet- en regelgeving en ziet de KNLTB ook streng toe op het gebruik van jouw gegevens door haar partners.
 
Mocht je problemen hebben met het verstrekken van jouw gegevens aan derden dan kan je dit voorkomen door jouw gegevens te blokkeren door middel van de volgende link: https://www.knltb.nl/overig/formulieren/overig/formulier-recht-van-verzet/

FOX Sport live in de kantine
Met ingang van 31 maart heeft Ad Astra een abonnement afgesloten met FOX eredivisie live. Tijdens de eerste 7 competitiezondagen kan iedereen naast het aanmoedigen van de tennissers ook kijken naar de ontknopingen in de Nederlandse voetbalcompetitie. Behalve de vraag wie er dit jaar kampioen wordt en wie er degradeert, zullen ook de nacompetitiewedstrijden te volgen zijn.
De barcommissie zorgt op die zondagmiddagen voor bitterballen, dus kom van de bank af en haast je naar ons clubhuis.

Het Bestuur