logo AdAstra 2020 250pxWe hebben een weekje nodig om alles te organiseren, dus vanaf aanstaande zaterdag is het eindelijk zover.
Lees onderstaande a.u.b. goed door: er staat belangrijke informatie in voor leden van 18 jaar en ouder.

Rekening houdend met de nog geldende beperkingen gaan bar en terras als volgt open:

  • doordeweeks:
    van 9.00 tot 12.30 uur en van 17.00 tot 20.00 uur (bardienst tot 20.15 uur);
  • in het weekend:
    op zaterdag van 9.00 tot 12.30 en
    op zondag (in verband met de racketmiddag) van 14.00 tot 17.30 uur.

Coronaregels: maximaal 2 personen die geen huishouden zijn aan één tafel en maximaal 4 uit 1 huishouden. De 1,5 meterregel blijft van toepassing. Zo ook is het dragen van een mondkapje bij het bestellen van consumpties aan de bar verplicht.

Bardiensten voor leden van 18 jaar en ouder

Bij je lidmaatschap hoort ook de verenigingsplicht om bardiensten te vervullen. Aangezien niemand nog weet wanneer er verdere versoepelingen komen en hoe die eruit gaan zien, weten we niet hoeveel bardiensten er dit seizoen nodig zullen zijn.
Dus wij vragen alle leden van 18 jaar en ouder (die geen vrijstelling hebben) om zich op dit moment voor 1 bardienst in te schrijven.
Bij ruimere versoepelingen, lees terras langer open, zullen bardiensten aan het schema worden toegevoegd en volgt een tweede oproep.

We hebben iets meer leden met bardienstplicht dan het aantal diensten dat nu wordt open gezet. Zijn er nu geen diensten meer voor je beschikbaar, zorg dan dat je je wel direct inschrijft bij het open zetten van deel 2. De bardienstplicht vervalt namelijk niet. Blijven er diensten open staan (zowel deel 1 als 2), dan zal de barcommissie diensten gaan toewijzen aan leden die nog niet aan hun verplichting hebben voldaan. Daarbij wordt geen rekening gehouden met je beschikbaarheid (ruilen of het regelen van een betaalde vervanger is eigen verantwoordelijkheid). ‘No show’ is geen optie en tast het plezier van andere leden aan (het boetebeleid is te vinden op de website van Ad Astra).

Afhankelijk van verdere versoepelingen is het ook mogelijk dat (een deel van de) leden wordt gevraagd zich voor een 2e dienst in te plannen.

Leden die eerder op verzoek van commissies bardiensten bij het Open Toernooi (OT) hebben gedraaid en beschikbaarheid hebben in de periode van 21 tot en met 29 augustus verzoeken wij om zich nog niet in te schrijven voor een bardienst. In de komende weken wordt de barplanning voor het OT uitgewerkt en zullen wij je benaderen.

Hoe schrijf ik me in voor een bardienst?

De barplanning staat vanaf maandag 17 mei om 20.00 uur open.
Je kunt je op twee manieren inschrijven:

  1. via de KNLTB clubapp > klik op icoon ‘club’ onderaan > diensten (bovenaan) of
  2. via de website: Inplannen (bar)diensten (gltcadastra.nl)

Leden zonder online toegang of die niet vertrouwd zijn met digitaal inschrijven, kunnen op maandag 17 mei tussen 20.00 en 20.30 uur naar het clubhuis komen om zich in te schrijven voor bardiensten.

Tot slot: het is misschien verleidelijk om zelf een drankje mee te nemen naar de club op tijden dat de bar niet is geopend of je bestelde drankje nog te nuttigen na 20 uur. Dit is absoluut niet toegestaan. Bar en terras móeten om 20 uur sluiten! Laten we hopen dat de verdere versoepelingen niet te lang op zich laten wachten…

Een vrolijke groet,
de barcommissie