logo knltbDit weekend was de laatste officiele speeldag in de najaarscompetitie. Veel teams zullen echter nog een (of meerdere) inhaaldag(en) moeten spelen vanwege de eerdere regen. Nu het einde van de competitie nadert kan de balans opgemaakt worden of er nog teams zijn die kans maken op een mooie plek in het eindklassement!

Vrijdagavond:

HD17+ AA1: De heren mochten afreizen naar Haastrecht. Op papier zouden er deze dag punten behaald kunnen worden, tegen het lager geklasseerde Bergvliet. In de praktijk bleek het niveauverschil echter beperkt maar waren onze clubgenoten doorgaans net wat sterker. Uiteindelijk hebben de Goudse heren 3 partijen weten te winnen en is hier dus 1-3 gewonnen.

HD35+ AA1: Het was een Goudse bedoeling op Bergvliet, want ook dit team moest afreizen naar Haastrecht om daar hun partijen te spelen. De thuisspelende ploeg wist echter sterker voor de dag te komen en heeft geen punt afgestaan deze avond. Dit team heeft inmiddels alle wedstrijden gespeeld en zijn helaas op de laatste plaats geïndigd. Komend voorjaar weer nieuwe kansen!

Mix35+ AA1: Vrijdag werd er door ons 1e mixteam een thuiswedstrijd gespeeld tegen Moordrecht. Beide ploegen bevinden zich in de middenmoot het van klassement en dit was ook terug te zien aan de eindstand. Een 2-2 gelijkspel op deze avond bevestigde de huidige stand. Na afloop bleven beide ploegen gezellig hangen en waren niet voor 01:00 uit het clubhuis vertrokken! Het team bezet op dit moment de 6e plek in het klassement maar heeft nog één wedstrijd te spelen tegen De Gouwe Smash.

Mix35+ AA2: Het 2e mixteam was te gast in Rotterdam op de smashcourtbanen van Ommoord. De meeste wedstijden werden goed gewonnen en slechts één wedstrijd ging verloren, met 10-7 in de supertiebreak. Uiteindelijk werd hier dus 1-3 gewonnen. Dit team bezet momenteel de 3e plek en moet nog één wedstrijd inhalen. Mochten zij dan 2 punten pakken, kunnen ze nog stijgen naar de 2e plek. Indien zij nog 4 punten halen, kunnen ze zelfs nog stijgen naar de kampioenspositie!

Mix35+ AA3: In Gouda werd gespeeld door het 3e team tegen de dames en heren van Seghwaert uit Zoetermeer. De dames dubbel ging verloren en de heren dubbel werd gewonnen. De mix partijen werden beide besloten in supertiebreaks. Daarvan viel ééntje de kant op van onze clubgenoten en de ander ging naar de tegenstander. Dit team moet ook nog een wedstrijd inhalen en heeft aan 3 punten genoeg voor het kampioenschap, veel succes!

Mix35+ AA4: Bij ons 4e mixteam gaat het binnenhalen van punten nog niet helemaal zoals gewenst. Vrijdag stond er een thuiswedstrijd gepland tegen Nieuwerkerk. Vrijdag gingen er ook weer 2 sets verloren in een tiebreak en wisten onze clubgenoten de partijen telkens net niet te winnen. Uiteindelijk hebben zij 0-4 verloren. Ook dit team moet nog 1 wedstrijd inhalen en heeft nog kansen om te stijgen in het klassement.

Zaterdag:

Heren17+ Rdam AA1: De heren hebben inmiddels hun competitie voltooid en alle andere teams in hun afdeling ook. Uiteindelijk hebben onze clubgenoten de 5e plek bereikt. Een prima resultaat in een sterke competitieklasse!

Heren 17+ AA1: Zaterdag speelden de heren van dit team thuis tegen Buytenwegh. In de dubbels waren onze clubgenoten de sterkere ploeg en gingen met vertrouwen de singles in. Singelend wisten de heren uit Zoetermeer vaak net iets meer te geven en wisten 2 singles te winnen in de 3e set. Op dit moment bezet dit team de 3e plek in het klassement en hebben alle wedstrijden al gespeeld. Zij kunnen echter nog van deze plek verstoten worden door teams die nog wedstrijden in moeten halen.

Dames17+ Rdam AA1: De dames speelden een thuiswedstrijd tegen onze Bodegraafse buren, Botesa. In totaal werden hier 2 wedstrijden gewonnen. Een topdag voor Nathalie, die in beide dubbels vertegenwoordigd was. De dames staan momenteel op de 4e plek maar moeten nog 2(!) wedstrijden inhalen. Voor de dames dus nog kansen om te stijgen naar een hogere plek! Einduitslag deze dag: 2-3 verloren.

GD17+ AA1: Na de 4-0 overwinning van vorige week ging het mixteam van de zaterdag met vertrouwen naar D’Oudelande. Belangrijke punten konden hier verdiend worden zodat het kampioenschap binnen handbereik zou kunnen komen. Ook zaterdag waren onze clubgenoten simpelweg beter dan de tegenstanders en werd er werden er weer 4 punten meegenomen naar Gouda. Sinds 5 oktober hebben zij geen wedstrijd meer verloren! Ze moeten nog 1 wedstrijd inhalen, en hebben aan 3 punten genoeg om het kampioenschap veilig te stellen! Veel succes met de laatste wedstrijd!

Zondag:

Heren AA1: Vanwege het uitloop van de competitie moet dit team alle zeilen bijzetten om genoeg beschikbare spelers op de baan te hebben staan op zondag. Gelukkig zijn er altijd invallers bereid om een steentje bij te dragen voor dit team. Invallers Jeroen en Vincent wisten zondag de dubbel zelfs moeiteloos 6-0 6-0 te winnen! Uiteindelijk werd er een dubbel en single verloren en dus heeft dit team thuis 4-2 gewonnen van de heren van Passing Shot. Dit team staat nu op de 3e plek in het klassement en moet, net als bijna alle teams, nog 2 wedstrijden inhalen.