logo knltbVoor de VCL’s (Vereniging Competitie Leiders) van Ad Astra is de najaarscompetitie dit jaar een bron van zorgen vanwege het weggeregende programma. Er wordt hard aan gewerkt om alle inhaaldagen te plannen en de banen bespeelbaar te houden richting het einde van het buitenseizoen. Gelukkig hebben alle teams dit weekend hun partijen kunnen spelen.

Vrijdagavond:

HD17+ AA1: Op de gravelbanen van Tean, gelegen in Alphen Aan Den Rijn, was het heren team te gast. Er werden hier twee dubbels gewonnen door onze clubgenoten. Helaas hebben zij ook één dubbel op moeten geven. De 4e dubbel ging helaas net aan verloren in de supertiebreak. Einduitslag: 2-2.

HD35+ AA1: De thuisspelende heren waren even bang dat hun tegenstanders niet op zouden komen dagen, maar uiteindelijk kwamen zij, iets later dan verwacht, toch aan bij Ad Astra. Van tevoren was al duidelijk dat het een zware avond zou worden omdat de tegenstanders twee sterke spelers hadden. Toen deze spelers samen dubbelden was er voor onze clubgenoten in deze wedstrijd dan ook helaas niet één game te winnen. Uiteindelijk hebben de Goudse heren 1 dubbel weten te winnen en hebben zij 1-3 verloren.

DD17+ AA1: Het dames team moest afreizen naar Poeldijk om daar hun 2e wedstrijd in de poule te spelen tegen Verburch. De dames bevinden zich in een zeer sterke poule en hebben moeite om punten binnen te slepen. De eerste drie dubbels werden verloren en toen was het de beurt aan Esmé en Cora. Na een verloren 1e set wisten zij knap de 2e set te winnen. De supertiebreak viel helaas weer de kant uit voor de thuisspelende ploeg. Er was helaas geen punt te verdienen deze speeldag voor de Goudse dames.

Mix35+ AA1: De vrijdagavond werd afgetrapt met de dames- en herendubbel. De heren wisten zonder al te veel moeite hun partij te winnen. De dames dubbel werd zwaarbevochten gewonnen in de superiebreak. De mix partijen werden beide helaas verloren. Uiteindelijk een mooi 2-2 gelijkspel voor dit team.

Mix35+ AA2: In Harmelen werd gespeeld door het 2e mixteam op het mooie park van Triaq. De dames en heren van Ad Astra waren in topvorm aangekomen en hebben in totaal maar 5 games verloren deze avond! Dit betekent dus een 0-4 overwinning! Momenteel bezet dit team de 2e plek in het klassement, met een wedstrijd minder gespeeld, dus wie weet zit hier een mooi resultaat aan te komen!

Mix35+ AA3: Het 3e team mocht afreizen naar Boskoop om daar hun partijen te spelen. Het ging deze speeldag gelijk op en dit valt ook terug te zien in de uitslagen. In totaal zijn er 10 sets gespeeld (5 om 5) en 84 games (39 om 45). Ondanks dat onze clubgenoten nipt meer games hebben gewonnen hebben beide partijen 2 partijen weten te winnen en is de einduitslag dus 2-2. Ook dit team bezet de 2e plek in het klassement met een wedstrijd minder gespeeld!

Mix35+ AA4: Het team kwam een heer tekort en dus werd invaller Siep ingevlogen. De dames dubbel werd verloren en ook de herendubbel werd helaas 8-10 verloren in de supertiebreak. Vastbesloten om deze avond nog een punt mee naar huis te nemen werden de mixen gespeeld. Siep liet zich geen twee wedstrijden uit handen nemen in de supertiebreak. Toen de mix met Conny dus ook besloten moest worden in een supertiebreak wisten zij deze dit keer met 10-8 te winnen! Einduitslag voor dit team: 1-3 verloren.

Zaterdag:

Heren17+ Rdam AA1: De heren speelden thuis tegen Passing Shot. Vaak waren onze teamgenoten net iets beter dan de tegenstander en wisten spannende wedstrijden dan te winnen. De heren uit Rotterdam wisten echter toch één dubbel te winnen. Einduitslag voor de heren: 4-1 gewonnen. In het klassement bezetten zij een mooie 4e plek, ga zo door!

Heren 17+ AA1: Ook het andere herenteam op de zaterdag speelde thuis bij Ad Astra. Zij speelden tegen de heren van Seghwaert uit Zoetermeer. Er werd hier uiteindelijk een mooie 5-1 overwinning geboekt. Ook dit team bezet een mooie 4e plek in het klassement en moeten nog een wedstrijd inhalen. Volgende week spelen zij weer thuis tegen Buytenwegh.

Dames17+ Rdam AA1: Een drukke dag op het park van Ad Astra, want ook het damesteam speelde thuis. De dames wisten 2 dubbels en een single te winnen en hebben daarmee 3-2 gewonnen. En u zult het wel raden, ook zij bezetten de 4e plek in het klassement. Zij hebben echter zelfs 2 wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie. Voor de dames dus nog mogelijkheid om te klimmen in het klassement!

GD17+ AA1: Dit team bezet, in tegenstelling tot de andere zaterdag teams, niet de 4e plek in het klassement, maar staat momenteel op de 2e plek! Zaterdag speelden ook zij een thuiswedstrijd tegen het team van Capelle. Er werd deze dag geen enkele set verloren en de 4-0 overwinning kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Ga zo door en probeer nog wat punten te verdienen zodat het kampioenschap misschien mogelijk wordt.

Zondag:
 

Heren AA1: De heren spelen al 3 jaar op rij iedere competitie een uitwedstrijd tegen hetzelfde sterke team van Nieuwerkerk waar dan weinig punten te halen zijn. De indeling van de KNLTB wist ook dit jaar die traditie niet te doorbreken en een uitwedstrijd in Nieuwerkerk stond gepland zondag. Er wachtte toch een kleine verassing, ze speelden dit jaar tegen een ander team, misschien een kans om meer punten te pakken? De dubbels werden beide gewonnen, maar singelend waren de heren uit Nieuwerkerk doorgaans iets sterker. Paul wist echter overtuigend zijn single te winnen en daarmee werd er uiteindelijk 3-3 gespeeld.