logo knltbOok dit weekend zat weer vol regen, waardoor er niet veel partijen gespeeld zijn. Hieronder een overzicht van de teams die wel gespeeld hebben. Het is te hopen dat de zon deze week doorbreekt zodat komend weekend alle wedstrijden gespeeld kunnen worden. Sommige teams moeten inmiddels al 2 van de 3 officiele inhaaldata gebruiken door uitgestelde partijen vanwege de regen.

Vrijdagavond:

Zoals inmiddels traditie, wilde het op zondag spelende Heren AA1 team, op vrijdag een uurtje trainen en daarna de thuisspelende teams blijven aanmoedigen en gezellig blijven hangen. Toen het eerste teamlid aankwam, bleek dat de banen compleet onder water stonden en was er niemand te bekennen in het clubhuis. Het was onmogelijk om hier een wedstrijd te spelen of te trainen en de heren zijn rechtsomkeerd naar huis gegaan. Vrijdag zijn er dus geen partijen gespeeld door thuisspelende teams.

HD35+ AA1: De heren moesten uit spelen bij Gouderak en hadden geluk met de smashcourt ondergrond die toeliet om nog te spelen. Op papier waren de tegenstaders favoriet, en dus was de overwinning van Lodewijk en Lennerd in de dubbel een knappe prestatie. Helaas was dit het enige punt dat er te halen viel en dus verloren zij 3-1.

Mix35+ AA1: Ook voor het mixteam bracht de smashcourt ondergrond de mogelijkheid om te spelen. De avond begon goed met overwinningen in de dames dubbel en heren dubbel. Beide mixen werden helaas net aan verloren in supertiebreaks en dus werd hier 2-2 gespeeld.

Mix35+ AA2: In Linschoten werd ook op smashcourt gespeeld en zo konden ook hier alle potten gespeeld worden. Linschoten bezette de eerste plek in het klassement en Ad Astra de 2e plek. Voor dit team dus een belangrijke wedstrijd! Uiteindelijk werd er 3-1 verloren. Het punt werd binnengehaald door Jan en Andrea die de mix wisten te winnen!

Zaterdag:

De enige dag dit weekend dat de regen het tennisfeestje niet wist te verpesten en de banen op Ad Astra bespeelbaar waren.

Heren17+ Rdam AA1: Het herenteam speelde thuis tegen Cappele aan den Ijssel. Het niveauverschil met de tegenstanders was gering want 3 wedstrijden werden verloren in 3 sets. De Goudse eer werd gered door Hans en Rob die de heren dubbel wisten te winnen. Uitslag: 1-4 verloren.

Heren17+ AA1: De heren moesten aantreden in Zoetermeer tegen het tweede team van Meerzicht. We zagen hier een merkwaardig verloop van de wedstrijden. Maar liefst 2 opgaves tijdens een wedstrijd en 1 walk-over. Drie partijen werden wel uitgespeeld en dit resulteerde in een 3-3 gelijkspel.

Dames17+ Rdam AA1: De dames hadden ook geluk dat de banen bespeelbaar waren want zij speelden thuis in Gouda tegen de dames van LOVE ’70. Een spannende wedstrijd van Carina (AA) tegen Corina op de DE1 resulteerde in een marathonpartij die eindigde in 6-7 7-6 6-4 voor AA, knap gedaan! Mede hierdoor wist Ad Astra netaan de winst te pakken met 3-2.

GD17+ AA1: Het mixteam was op bezoek bij onze Reeuwijkse buren, De Sluipers. De dames dubbel, heren dubbel en eerste mix werden zonder al te veel problemen gewonnen. De tweede mix van Angela en Mark werd netaan verloren in de supertiebreak met 11-9. Einduitslag: 1-3 gewonnen.

Zondag:

Heren AA1: De weersvoorspellingen voor zondag waren dusdanig slecht dat zaterdag al werd overwogen om de wedstrijd uit te stellen. Gezien het feit dat de tegenstanders 45 min moesten rijden, en dan hoogstwaarschijnlijk weer terug moeten komen, is zondag ochtend besloten te verplaatsen naar een inhaaldatum.